OHJEET SAVONLINNAN TAITOLUISTELIJOIDEN HARJOITTELUUN 1.8.2021 ALKAEN

OSALLISTUMALLA HARJOITTELUUN, LUISTELIJA SITOUTUU NOUDATTAMAAN SÄÄNTÖJÄ
Savonlinnan Taitoluistelijoiden kausi 2021-2022 alkaa jälleen poikkeuksellisissa merkeissä. Seuran hallitus on päivittänyt viime vuonna laaditun ohjeistuksen toimintaohjeista, jotka soveltuvat taitoluisteluympäristöön koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Noudatamme parhaamme mukaan Suomen hallituksen, Aluehallintaviraston sekä Taitoluisteluliiton linjauksia ja ohjeita. Lisäksi valmentajat voivat antaa tarkempia lajikohtaisia ohjeita, tai muuttaa käytäntöä parhaaksi katsomallaan tavalla harjoitusten sujuvuuden kannalta, nämä muutokset päivitetään tähän ohjeeseen.

HARJOITUSTILANTEESEEN SAAPUMINEN, VALMISTAUTUMINEN JA POISTUMINEN
● Ryhmien toivotaan tulevan jäähallille enintään 30 minuuttia ennen omaa harjoitusta. Mikäli jää on ensimmäisenä, on alkuverryttely mahdollisuuksien mukaan suoritettava ulkona. Oheisen ollessa ensin, se menee alkuverryttelystä jolloin riittää että ryhmä saapuu paikalle juuri ennen oman vuoron alkua. Jäähallilta tulee poistua viimeistään 30 minuuttia vuoron jälkeen.
● Harjoitusvaatteet tulisi olla puettuna jo kotona niillä jotka tulevat autokyydillä.
● Pukukopit katsotaan niin, että jokaiselle on riittävästi omaa tilaa kopissa, tarvittaessa otetaan useampi koppi käyttöön.
● Kaikki ylimääräinen liikkuminen hallien tiloissa minimoidaan. Mahdolliset tauot harjoitusten välillä vietetään omassa kopissa tai ulkona.
● Käsienpesuun saippualla on mahdollisuus ainakin pukuhuoneiden vessassa. Jokainen huolehtii että kädet pestään saippualla ennen ja jälkeen harjoitusten kuin myös halliin tullessa sekä sieltä lähtiessä. Huolehdittehan käsienpesusta myös ennen välipalojen syömistä. Myös käsidesiä on käytettävissä, mutta jokaisella olisi hyvä olla treenikassista varmuuden vuoksi myös oma pieni pullo.
● Pidetään kaikki yhdessä huolta turvaväleistä.
● Jokainen pitää omat henkilökohtaiset tavarat; eväät, vaatteet, välineet yms. omassa kasissaan tai sen välittömässä läheisyydessä (esim. naulassa, EI penkeillä levällään)


HARJOITTELU
● Vältämme kaikkia toimintatapoja, jotka lisäävät tartuntariskiä.

● Kaikki kilparyhmien luistelijat käyttävät maskia pukuhuonetiloissa sekä hallin yleisissä tiloissa liikuttaessa.
● Pidämme harjoituksissakin huolen turvaväleistä ja jätämme toisiimme vähintään metrin etäisyyden.
● Lähtökohtaisesti emme koske toisiamme harjoituksissa tai muutenkaan. Vältämme siis myös läpsyjä, halauksia tms., vaikka niitä olisikin kiva saada ja antaa.
● Vanhemmat voivat seurata harjoituksia katsomossa tai harjoitushallin ylätasanteella.
● Otamme mukaan omat, helposti tunnistettavat (tarvittaessa nimetyt) juomapullot. Jokainen täyttää oman pullonsa itse ja juo vain omasta pullostaan. Juomapullojen käyttö ei jääharjoittelun aikana ole välttämätöntä.
● Vältämme niistämistä, yskimistä ja avointa aivastamista. Jos joudun yskimään tai aivastamaan, yskin/aivastan hihaan tai paidan sisään.
● Otamme mukaan omat nenäliinat. Niistäminen tapahtuu harjoitusalueen laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet tulee pestä tai desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina heti roskakoriin.
● Pyrimme kaikki pitämään harjoituksissa mukana käsidesiä.


TULEMME HARJOITUKSIIN VAIN TÄYSIN TERVEINÄ
● Mikäli luistelija on matkustanut tai on aikeissa matkustaa ulkomaille, on hän tervetullut treeneihin heti kun kotiinpaluusta on kulunut kaksi viikkoa.
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta
● Mikäli luistelijalla ilmenee poikkeuksellista väsyneisyyttä, nuhaa tai koronavirusinfektioonviittavia oireita (kuume, yskä, lihaskivut, päänsärky ja kurkkukipu), suositellaan yhteydenottoa terveydenhuoltoon. Toimithan THL:n ohjeiden mukaan ja soitat ensin oman terveysaseman ajanvaraukseen tai päivystysapuun (p. 116 117).
● Mahdollisesta tartuntaepäilystä on luistelijan huoltajan ilmoitettava ainakin valmentajalle sekä puheenjohtajalle. Toivomme myös avointa kertomista myös oman lapsen ryhmäkohtaiseen whatsapp- ryhmään.
● Mikäli tartuntaepäily tulisi, suosittelemme että parina edellisenä päivänä luistelijaan suorassa lähikontaktissa olleet pysyisivät poissa harjoituksista testituloksen saamiseen saakka. Mikäli luistelijalla todetaan koronavirustartunta, tartuntatautiviranomainen määrittelee karanteenitarpeet.


HARJOITTELU JA VOIMASSA OLEVAT OHJEET
Seuran järjestämiin tapahtumiin osallistumisesta tekee päätöksen osallistuva henkilö itse tai alaikäisen ollessa kyseessä huoltaja. Jokainen luistelija, toimihenkilö ja valmentaja osallistuvat harjoitteluun omalla vastuullaan. Yksilöä ei saa painostaa osallistumaan seuran järjestämiin harjoituksiin, eikä poissaolo saa vaikuttaa ryhmässä olemiseen.Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja voi muuttua viranomaisohjeistuksen tarkentuessa. Seuran hallitus tiedottaa uusista ohjeistuksista tilanteen niin vaatiessa.
Mukavaa kautta 2021-2022 kaikille!

– Savonlinnan Taitoluistelijat Hallitus –

Mahdollisesta koronavirustartunnasta on ilmoitettava viipymättä valmentajalle. Jos luistelijalla (tai lähipiirillä) ilmenee koronavirusinfektion oireita, edellisen vuorokauden aikana lähikontaktissa olleet asettavat itsensä karanteeniin, kunnes testitulos on selvillä. Jos tulos on negatiivinen voi harjoituksiin palata normaalisti yhden oireettoman päivän jälkeen. Mikäli tulos on positiivinen noudatetaan sairastuneen ja kontaktien osalta sairaanhoitopiirin antamia ohjeita.